-
فضای مورد نیاز
جهت بهره برداری از دستگاه برش CNC، حداقل فضای کاری موردنياز جهت: نصب خود دستگاه، محل قراردادن ورق سالم و قطعههای برشخورده، محل ضایعات برش، محل قراردادن کپسولهای گاز و اکسیژن، جايگاه اتاقک نقشهکشی وکنترل و تردد کاربر موردنياز است.
-
جرثقيل
وزن ورق برش نخورده و بسياري از قطعات برش خورده معمولا به اندازهای است که جابجایی آن از توان یک انسان معمولی، بدون استفاده از ابزار خارج است.
جابجایی مواد سنگین بدون استفاده از ابزار مناسب وقت و انرژی زیادی لازم دارد که معمولا در محاسبات در نظر گرفته نمیشود. در حالی که برای قطعات و ورقهای سنگین، زیادتر شدن زمان بارگیری و تخلیه، از زمان برش، اتفاقی غیر معمول نیست.
پیشنهاد میشود برای بهرهبرداری بهتر از دستگاه برش، سیستمی مناسب برای جابجایی مواد در نظر گرفته شود.
-
مواد مصرفی
دستگاه هوابرش (برش هوا گاز) به اکسیژن با خلوص بالای 99% نیاز دارد و در ازای تنها 1% کاهش خلوص، سرعت برش نصف میشود و با اکسیژن ناخالص تر از 97% امکان برش وجود ندارد.
فشار اکسیژن ورودی دستگاه نباید بیشتر از 10 bar باشد. و بهتر است کمتر از 1.5 bar نباشد.
اکسیژن به دو صورت مایع و گاز امکان تهیه دارد. اکسیژن مایع این مزیت را دارد که معمولا خالصتر، ارزانتر و بی خطرتر است. اما نیاز به سرمایهگذاری بیشتری دارد.
همچنین از گاز استیلن، گاز مایع (ایران گاز ، پرسی ، بوتان و ...) یا گاز طبیعی ( با فشار بالاتر از 3bar ) به عنوان سوخت میتوان استفاده کرد که در این بین کپسول گاز مایع با توجه به ارزان، بی خطر و در دسترس بودن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
فشار گاز ورودی دستگاه نباید بیشتر از 6 bar باشد. و بهتر است کمتر از 1.5 bar نباشد.
در فصل سرما فشار کپسول اکسیژن مایع کاهش مییابد که برای بر طرف کردن مشکل میبایست از تکان دادن، دادن حرارت مستقیم و واژگون کردن کپسول خودداری شود. زیرا علاوه بر خطر، باعث ورود مایعات درون کپسول به دستگاه و اختلال برش میشود. یک راه مناسب برای جبران کاهش فشار گاز، اعمال گرمای ملایم به کپسول است.
دستگاههای مختلف برش پلاسما معمولا به باد با فشار بالای 6bar و دبی بیش از 250 لیتر بر دقیقه نیاز دارند. برای بهره برداری از برش پلاسما کمپرسور با ظرفیت بیش از 500 لیتر بر دقیقه و برق سه فاز 50 آمپر یا بیشتر مورد نیاز است.
-
کامپیوتر
کامپیوتری که بتواند هر یک از نسخه های ویندوز ( 98,2000,ME,Xp,Vista,7,…) را اجرا کند و پورت سریال (rs232 ) داشته باشد برای کار با دستگاه میتواند مورد استفاده قرار گیرد. اما با توجه به اینکه معمولا کاربر با کامپیوتر متصل به دستگاه با استفاده از آخرین ويرايشهاي AutoCAD اقدام به نقشهکشی میکند، استفاده از کامپیوتر به روز، به سرعت و سهولت تهیه نقشه کمک میکند.
-
نيروي انساني
مهارتهای لازم جهت بهره برداری از برش کامپیوتری هواگاز یا پلاسما:
- کامپیوتر: کاربر میبایست شناخت کلی از کامپیوتر و کار در محیط ویندوز داشته باشد.
- نقشه کشی صنعتی: مهارت نقشه کشی صنعتی و تهیه و ویرایش نقشههای صنعتی توسط یک برنامه کامپیوتری مثل AutoCAD نیز برای بهره برداری از دستگاه مورد نیاز است.
- شناخت فلزات: کاربر میبایست شناخت کلی از فلزات مختلف و آلیاژهای فولاد و تفاوت کار با هریک را بداند.
- برشکاری: مهارت برشکاری شامل شناخت شعله و چگونگی انتخاب نازل، تنظیم گاز و اکسیژن، سرعت برش، شکل مناسب شعله، فاصله مناسب نازل تا ورق و ... میباشد
- کار با دستگاه: اپراتور میبایست آموزش کافی جهت بهرهبرداری و رفع مشکلات احتمالی دستگاه را کسب کرده باشد.
-
آماده سازی جهت نصب و راه اندازی
آخرین دیدگاهها